Ubuntu Portalen

Lokala epostlistor för 22 städer i Sverige

Lämna en kommentar

Har skapat epostlistor för 24 svenska städer med omnejd. De kan användas för lokala träffar, support, erfarenhetsutbyte eller bara socialt snack. Med Linux och FOSS som förtecken såklart. Andra större operativsystem njuter av lyxen att ha någon i släkten eller bekantskapskretsen som är ”expert”. Någon som kan hjälpa till när problemen hopar sig och som installerar program och tar bort virus (i den mån de finns) och är allmänt hjälpsamma. Linux har ännu inte den lyxen på grund av sin lilla användarbas. Vi Linuxanvändare måste hålla ihop så gott det går. Därför föddes idén om lokala sändlistor.

Vad ska de användas till?

Som ett första led i att få till stånd lokala användargrupper har vi skapat ett antal epost-listor. På epostlistorna kan man prenumerera och få kontakt med någorlunda lokala Linux-användare kring den stad man bor nära. Kanske kan man träffas och lösa problem eller utvecklas tillsammans. Det är i alla fall vår dröm.

Listorna används också för att planera release-träffarna för nya Ubuntu-versionen som kommer den 10 oktober 2010.

Begränsningar

Vi är medvetna om att det finns vissa vita fläckar på kartan än så länge, men vi ska försöka fylla på listan allt eftersom. Om du känner att du saknar en lista för en stad nära dig, skriv nedan i tråden så får vi försöka lösa det. I dagsläget kan vi inte ha hur små orter som helst eftersom vi har en begränsad användarbas.

Listan är inte begränsad till enbart Ubuntu-användare. Även användare av andra Linux-distributioner kan vara med. Men listan är absolut inte avsedd för några distributionskrig, dist-spam eller annat meningslöst som handlar om ännu en remaster av en remix. Främst är listorna till för social konversation och support.

Orter

Här är orterna som just nu har en sändlista associerad till sig.

Borlänge

Borås

Gotland

Gävle

Göteborg

Halmstad

Helsinborg

Jönköping

Kalmar

Karlstad

Linköping

Lund

Malmö

Norrköping

Skövde

Stockholm

Sundsvall

Trollhättan

Umeå

Uppsala

Västerås

Växjö

Örebro

Östersund

Hur går jag med?

Klicka på länken till den ort du vill ha epost kring. Du behöver sedan fylla i en epostadress och ett lösenord som du använder om du vill ändra inställningar för listan.

Du får sedan ett bekräftelsebrev till samma epostadress. Du behöver svara på det brevet, alternativt klicka på länken i brevet för att aktivera ditt medlemsskap i epostlistan.

När du gjort det, får du ett välkomstbrev från listan och du kan börja skicka epost.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s