Ubuntu Portalen

Ubuntu ockuperar hundratals megabyte i onödan

Lämna en kommentar

Om du haft Ubuntu installerat ett tag kan du befria en stor mängd diskutrymme. Så här gör du för att rensa. När Ubuntu laddar och installerar ner nya uppdateringar rensas inte den nedladdade koden bort, trots att den i de flesta fall inte längre behövs. Programen används i händelse av att de kan komma behövas vid en ominstallation. I de allra flesta fall ockuperar de här paketeten bara onödigt diskutrymme. Utrymmet som ockuperas kan vara så mycket som en gigabyte om du har många program installerat.

Hur mycket utrymme som kan frigöras får du fram genom att från terminalen skriva in kommandot ”du -sh /var/cache/apt/archives”

För att frigöra de här megabyten kan du köra kommandot ”sudo apt-get clean” alternativt gå in under den grafiska pakethanteraren under inställningar och radera de sparade paketen den vägen.

Gå till System -> Administration -> Synaptic Package Manager -> Settings -> Preferences och klicka på fliken ”Files”. Tryck på knappen där det står ”Delete Cached Package Files” och du har friat det ockuperade utrymmet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s