Ubuntu Portalen

Öppen källkod Programvara för Företagen

Lämna en kommentar

Företagen försöker alltid ta reda på ett sätt att hantera saker och ting bättre, och allt är de vänder sig till programvara med öppen källkod att göra det. Men vad har programvara med öppen källkod för att erbjuda företag, exakt? Den här artikeln innehåller en översikt.

Varför använda Öppen källkod?

 Men varför skulle företag använda programvara med öppen källkod under hävdvunna program som Microsoft Word och Excel? Jo, av flera skäl.

Den mest uppenbara är kostnaden. Öppen källkod, beroende på tillstånd, är antingen gratis eller mycket billiga, mycket mer än sina egna motsvarigheter. Detta kan verkligen skära ner på driftskostnaderna.

Alltmer tenderar öppen källkod vara mer tillförlitliga och säkrare på grund av det faktum att varje bit kod är under offentlig granskning, en offentlig som ständigt levererar nya patchar och fixar för varje aspekt av programvaran. Detta är en pågående process, en som är gratis för dig att dra nytta av. Öppen källkod samhällen är oändligt hjälpsamma och uppfinningsrika.

Öppen källkod utvecklas snabbt, och kan enkelt anpassas efter ett företags specifika behov, antingen genom härledda verk eller genom att helt enkelt lägga till funktioner. Med öppen källkod är ett program som bara lera på hjulet, redo att bilda passa vad du behöver.

Många företag också bara hitta öppen källkod ett filosofiskt föredra källa till programvara.

Med detta, här är några öppen källkod-lösningar som många företag tar på sig för sig själva:

Kontorsprogram

 Kanske den mest populära och fullt utrustad öppen källkod svit är LibreOffice ,  Öppen källkod bokföringsprogram finns också lätt tillgängliga, såsom GnuCash . De flesta program med öppen källkod har alla samma egenskaper som proprietär programvara, alla samma filformat, allt annat du kanske vill. Det är bara öppen källkod. Oavsett vad du behöver för ditt kontor behöver, är chansen att någon har gjort ett open source alternativ för det redan.

Operativsystem

Öppen källkod har en hel värld att erbjuda när det gäller operativsystem är berörda. Det finns en myriad av Linux-distributioner, exempel Ubuntu och Fedora,  av vilka många är perfekt lämpade för användning i ett företag. Bara kolla vad du behöver för just dina affärsbehov.

Servrar och Internet

Du kanske inte medvetna om detta faktum, men de flesta av Internet som redan körs på öppen källkod. Linux, Apache, MySQL och PHP,  som kärnan program som de flesta av Internet är byggd. Chansen är stor att ditt företag kommer att sluta att använda en av dessa i sin webbsida och användningen av webb-verktyg.

Kommersiella licenser

Haken? Med de flesta program med öppen källkod, måste du betala för en kommersiell licens för, tja, kommersiellt bruk. (Icke-kommersiell användning tenderar att vara gratis, vanligtvis en del av en två eller flera licenssystem.) Dock tenderar detta att vara mycket låg kostnad, som öppen källkods-system är avsevärt billigare än de flesta proprietära företag. Bara kolla in kommersiell licens för den programvara du är intresserad.

Utbildning och Support

Med de flesta produkter med öppen källkod kan man få fullständig teknisk support för en låg skattesats. Det är, om svaret inte är lätt tillgänglig inom felsökning sidor eller inom gemenskapen forum. Många av de mer populära öppen källkod-projekt erbjuder också utbildning i sin mjukvara för de anställda.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s