Ubuntu Portalen

Bättre grafik i testklar Ubuntu-beta

Lämna en kommentar

Första betan av Ubuntu 11.10 har kommit ut, bjuder på flera nyheter.

Det är fortfarande flera veckor tills skarpa versionen av Ubuntu 11.10 kommer men nu finns första betan ute för nedladdning. Den andra ska komma den 22:e september.

I höstens version av Ubuntu har utvecklarna lagt ned tid på att snygga till grafiken och göra Linuxdistributionen tillgänglig även på hårdvaruplattformar som inte har hårdvaruaccelererad 3d-grafik. Grafiken har också gjorts om. Bland annat har indikatorerna som visar signalstyrka och batteritid fått en uppfräschning.

Pilotskärmen som du får fram genom att trycka på Windows-tangenten är förbättrad. Numera är det enklare att söka i alternativa källor som musikarkivet på samma sätt som du letar efter dokument eller andra filer.

Ubuntu tar även allt mer avstånd från Gnome. Standardpostläsaren är numera Thunderbird från Mozilla istället för den tidigare epostklienten från Gnome.

Inloggningsbilden har också gjorts om. Även där är Gnome bokstavligen ute ur bilden och har ersatts med det enklare inloggningsprogrammet Lightdm.

De som vill köra Gnome istället kan däremot göra det. Ubuntu 11.10 går att få med Gnome 3.1.5 – den utvecklingsversion som ska bli Gnome 3.2.

På serversidan håller Ubuntu på att gå ifrån molnverktyget Eucalyptus för att istället satsa på Orchestra – en samling program för att hantera datalaster i molnet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s