Ubuntu Portalen

Ubuntu Rasar i popularitet

Lämna en kommentar

Ubuntu har halkat ned till fjärdeplats enligt sajtens Distrowatchs statistik de senaste trettio dagarna.

Ubuntu fortsätter att halka efter och enligt nya siffror från Distrowatch har Linuxdistributionen nu endast en fjärdeplats sett från de trettio senaste dagarna.

Både Fedora och Opensuse har nu klättrat om Ubuntu i antalet klick med 2424 respektive 2419. Förstaplatsen innehas av Linux Mint med nästan ointaglig marginal, 5103 klick.

Oavsett bådar inte Ubuntus tapp gott för Ubuntu-användare. Tappet tros bero på alltför många nyheter, framför allt i Ubuntus fönstermiljö som numera baseras på antingen egenutvecklade Unity eller Gnome 3.

Enligt en graf som plockats fram av sajten Pingdom.com, baserat på Distrowatch siffror, nådde Ubuntu sin formtopp 2005 och sedan dess har det bara gått utför. Bättre har det gått för Linux Mint som sedan den introducerades 2006 stadigt har klättrat uppåt.

Statistiken ska däremot tas med en nypa salt. Under de senaste trettio dagarna har både Fedora och Opensuse fått se nya utgåvor av sina distributioner, något som sannolikt fått de båda att klättra temporärt i popularitet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s