Ubuntu Portalen

Ubuntu ska bli användarvänligare

Lämna en kommentar

Att tekniker gillar Linuxbaserade operativsystem är ingen nyhet, men för att vinna över gemene man krävs det en rejäl uppryckning.

Nu håller Canonical, företaget bakom Ubuntu, på att ta sig själv ordentligt i kragen och skapa en ny uppsättning systeminställningar som ska göra det betydligt enklare, mer intuitivt och trevligare att arbeta i Ubuntu.

Skisser som publiceras i ett offentligt dokument i Google Docs visar att bland annat inställningarna för flera bildskärmar, ljud, säkerhet, strömsparfunktioner och personlig integritet blir betydligt enklare att förstå sig på.

Just systeminställningar har länge varit en av Ubuntus svagare sidor, istället har utvecklarna lagt ner tiden på att reformera verktyget för mjukvaruinstallation.

Mark Shuttleworth har tidigare sagt att Ubuntus målsättning är att skapa ett operativsystem lika snyggt och intuitivt som Mac OS X. Hinner de få klart förändringarna till Ubuntu 12.04 är de flera steg närmare det målet.

Ubuntu har den senare tiden fokuserat allt mer på användarvänlighet. Ett sådant exempel visade de upp på CES i Las Vegas i form av sitt tv-koncept Ubuntu tv.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s