Ubuntu Portalen

Adobe dumpar Flash för Linux

Lämna en kommentar

rån och med det andra kvartalet i år kommer Flash för Linux inte längre att erbjudas som ett separat program. Enligt Adobe måste Linuxanvändarna istället ladda ned Google Chrome om de vill fortsätta att använda Flash.

Gårdagens beslut att lägga ned stödet för Linux är det senaste i raden av nedläggningar från Adobe. Under de senaste tre månaderna har Adobe lagt ned utvecklingen av Flash på flera plattformar. Senast i november meddelade företaget att man lägger ned Flash för mobila webbläsare, inklusive den nya Chrome för Android.

Den sista fristående versionen av Flash för Linux, version 11.2, kommer att släppas någon gång under det här kvartalet. Efter det kommer Flash endast att uppdateras i Google Chrome för Linux.

Mozilla har tidigare sagt att företaget inte är intresserat av att utveckla kommande versioner av Flash på Firefox för Linux. Det betyder att Chrome mycket väl kan bli den enda webbläsaren som erbjuder Flash på Linux.

Adobe poängterar dock att företaget kommer fortsätta att utveckla Flash till andra webbläsare för både Windows och Mac. Adobe arbetar även på en version av Flash för Windows 8, men har inte uppgett några detaljer kring planerna. Microsoft har tidigare sagt att Metro-versionen av IE10 inte kommer att kunna köra Flash.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s