Ubuntu Portalen

HP certifierar Ubuntu 12.04

Lämna en kommentar

Linuxdistributionen Ubuntu klättrar i rang och blir ett alternativ jämförbart med konkurrenterna Red Hat och Suse på hårdvara från HP.

HP tar och certifierar Linuxdistributionen Ubuntu 12.04 lts för sin serverhårdvara. Ubuntu 12.04 släpps skarpt under nästa vecka.

Ubuntu 12.04 blir en extra intressant version eftersom serverversionen kommer med Openstack Essex, vilket är senaste versionen av det öppna ramverket för molnbaserad datahantering. Ubuntu 12.04 är också en långtidsversion som kommer stödas under fem år framöver.

Openstack är en mjukvara som gör det möjligt att bygga ett eget elastiskt moln med virtuella maskiner som är kompatibelt med andra molnleverantörer, exempelvis Amazon ec2.

En trolig anledning till att HP certifierar Ubuntu 12.04 för sina servrar är det faktum att HP själva använder Ubuntu i sin publika molnlösning, jämförbar med Amazon ec2.

Certifieringen till trots har ändå Canonical och Ubuntu en bit kvar till Red Hat och Suse. Både Red Hat och Suse stöds under tio år, dubbla tiden jämfört med Ubuntu Server. Red Hat och Suse har också ett specialavtal med HP vilket gör att HP kan distribuera ut drivrutiner utan att de finns med i respektive distribution. I fallet med Ubuntu stöds bara mjukvara som finns i operativsystemet.

Källa: IDG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s