Ubuntu Portalen

Stallman till attack mot Ubuntu

Lämna en kommentar

Richard Stallman går till attack mot Linuxdistributionen Ubuntu som han anser innehålla spionprogram.

I ett blogginlägg nyligen ondgjorde sig Free Software Foundations chef Richard Stallman över Linuxdistributionen Ubuntu. Han vänder sig mot att Ubuntu innehåller ”övervakningskod” som skickar användarens sökningar efter lokala filer vidare till servrar som tillhör Canonical, företaget bakom Ubuntu.

Han liknar förfarandet med hur övervakning av användare fungerar i Windows. Han påstår vidare att användarinformationen som skickas används för att visa annonser från Amazon. Att Canonical hävdar att Amazon inte får information om vem som sökt vad är ingen förmildrande omständighet enligt Stallman, eftersom Canonical själva samlar in information om användare.

Canonicals Jono Bacon som arbetar med communityn kring Ubuntu går till motattack i ett eget blogginlägg. Han hävdar att den funktionalitet som byggts kring sökningar i Ubuntu är avsedd att förbättra användarupplevelsen och att Canonical är noga med integritetsfrågor.

Han avfärdar Stallmans resonemang som ”barnsliga” och påpekar att han själv inte skulle uppmana tillbojkott av produkter om han inte tycker att allt som dess tillverkare gör är rätt. Hans förslag är att samarbeta i stället för att ta strider.

Källa:IDG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s