Ubuntu Portalen

Mark Shuttleworth har stora planer för 2013

Lämna en kommentar

Mark Shuttleworth, avslöjar i sin blogg planerna för 2013.

Mark skriver att Canonical-utvecklade gränssnittet Unity kommer anpassas för mobiltelefoner och surfplattor.

Målsättningen är att bredda Ubuntus community med utvecklare för mobila enheter och ge den gruppen utvecklare rätt verktyg att jobba med.

I andra änden av spektrat kommer Ubuntu trycka på ännu mer för molnbaserade tjänster och göra serverversionen av Ubuntu redo för storskaliga lösningar.

”Oavsett om du bygger ett stort datakluster eller en storskalig lagringslösning så ska du få det gjort snabbare på Ubuntu än någon annan plattform tack vare vår Cloud-community” skriver Mark Shuttleworth på sin blogg.

Mark Shuttleworth tror att det underlättar att använda samma uppsättning av verktyg på servern, skrivbordet, surfplattan och i mobilen.

Mer tydlig än så blir inte Mark Shuttleworth i sitt inlägg, men redan nu i dagarna är Canonical på väg att avslöja nyheter som är på väg in i vårens version av Ubuntu, Ubuntu 13.04, som ska komma i april.

Hemlighetsmakeriet har fått debattens vågor att gå höga på nätet där några spekulerar i att det handlar om en mobiltelefon med Ubuntu, medan andra tror att det är ett nytt ramverk för företagen som ska underlätta administration.

Källa: IDG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s