Ubuntu Portalen

Linux kan förstöra Samsung-bärbara

Lämna en kommentar

Rapporter har dykt upp om användare som försökt starta Linux på bärbara från Samsung. Efter försöket har den bärbara blivit helt obrukbar.

Det är nättidskriften H-online som skriver att starta upp Linux på Samsung-bärbara med uefi kan förstöra enheten.

Flera oberoende rapporter har kommit in där användare skapat ett bootbart usb-minne som de försökt starta upp på den bärbara.

Efter försöket har den bärbara blivit helt obrukbar och enda sättet att reparera den på har varit att byta ut moderkortet.

Rapporterna har främst kommit in från Ubuntu-användare med versionerna Ubuntu 12.04 och Ubuntu 12.10 men buggen tros även påverka andra Linux-distributioner.

Berörda Samsung-modeller är 300e5c, np700z5c, np700z7c och np900x4c. Problemet inträffar bara när du försöker boota via uefi och inträffar oavsett om du har Secure Boot aktiverat eller ej.

Våghalsiga som ändå vill ge sig på att installera Ubuntu på berörda maskiner ska kunna göra det genom att använda Compatibility Support Module (csm).

Utvecklare på Ubuntu arbetar tillsammans med Samsung och det ser ut som att problemet ligger i kärn-modulen för Samsungs bärbara. Samsung snickrar nu på en uppdatering av firmware som inte ska vara behäftat med problemet.

Källa: IDG

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s